-->

Sunday, December 5, 2010

Pakcik Mabok Lanchiau

12.20am, unkel phup-it! no.4 mintak lhichitt. pakabu mem-printnya kluaq! ghua pon pi la bagi namun tanpa petanda 7petala bumi, 7petala langit, ala-ala menyeru Ngangkung, ghua kena maki hamun ngn pakcik india mabok buta-buta saja. beghini ceritanya....zass!


pakcikmabok : woi, you kurang ajar aa, you taw hormat aa?
                        you taw ka hormat tu apa?

ghua : (dengan slumbernya) Hormat tu,.......HORMATLAH.

pakcikmabok : you kurang ajar!! you keluar mari, you kunci itu pintu balik.


ghua : (membelakangi dia sembil menchampakkan spek mata G-man ku kerna ghua sangat bengang ngn jantan  tu, mabok2 pi mampoih gertak hati ghua)


pakcikmabok : you tak puas hati ka? you org melayu ka? kalau you org melayu aa, you patut taw hormat org. you taw ka, abg saya, DASP Bukit Aman sana!!

ghua : (aku pon melayan sajaaaaa) Ok, Ok. saya salah. saya xbuat dahhh. okay????

pakcikmabok : you dok jauh-jauh kenapa? mari sini la, cakap depan-depan saya. (ghua takot terpukol dia saja, ghua memng tengah bengang time tu) you Islam ka? saya mabok-mabok pun  taw lah Islam macam mana. kita semua agama sama saja. (pundek hang!)  you cacat ka?


pakabu! : la apa crita unkel? unkel nak apa??! (pakcikmabok tak layan pakabu)

ghua : yalah2 saya SAJAAAAAA la yang salah & cacat unkel oiii. lain kali saya xbuat dah okeeeyy? (dalam hati : puki ang!)

Bhila customer-customer ramai, dia blah camtu saja....beliau kata beliau akan kembali, ala-ala Arnold Susahnakeja dalam crita Pemusnah (Terminathorrr)  I'll be bhack!"

yalaaaa unkel oii, abes mud ghua malam ni pasai jantan xguna ni.

4 comments:

  1. haha..bajet je pakcikmab0k tu! bodoh!

    ReplyDelete
  2. hhahaha.. siyes kelakar beb.. klu aku lempang je sebijik..

    ReplyDelete
  3. nana: mai sini aa tgk...sok dia nk mai...hahaha...hg shift pagi an?

    rifa: ahahaha...nk tampaq pon tgk dulo...geli aih

    ReplyDelete
  4. Hahahha , nakharom punya pakcikmabhok kalo pekena mulut aku mmg aku hamun teroih lepastu lari sbb dia mabok , satgy aku kena balik mampoih , ahahahaaahhaha ! ;D

    ReplyDelete


National Archieve